Akupresür nedir?

28-02-2023 16:23
Akupresür nedir?

Akupresür nedir?

 

Akupresüre genellikle iğnesiz akupunktur denir. Akupunktur iğne kullanırken, akupresür ellerle yumuşaktan serte değişen basınçlardan yararlanır. 

 

Akupresür, vücuda kendi kendini iyileştirme veya düzenleme mekanizmalarını harekete geçirmek amacıyla gerekli sinyali gönderme yöntemi diyebiliriz. Vücuttaki belirli noktalara manuel basıncın (genellikle parmak uçlarıyla) uygulanmasını içerir.

 

Geleneksel Çin tıbbı ilkelerine göre, meridyen adı verilen görünmez enerji yolları vücutta akar. Enerji akışı (“chi” olarak da adlandırılır) bir meridyen üzerindeki herhangi bir noktada engellenirse, meridyen boyunca herhangi bir yerde çeşitli semptomlara ve sağlık koşullarına neden olduğu düşünülür.

 

Binlerce yıldır Çin Tıbbı’nda önemli bir yere sahip olan akupresür, Qi enerjisinin taşınmasında oluşabilecek aksaklıkları ve dengesizlikleri yoluna koymaya yardımcı doğal bir yöntemdir.

 

Akupresürün iyileştirici dokunuşunun en büyük üstünlüğü, kendinize ve başkasına yapmanızın güvenli olmasından kaynaklanır. Gereken tek şey sihirli iki güzel elimiz. İstediğimiz zaman, istediğimiz yerde uygulayabiliriz. İlaçlar gibi yan etkisi de yoktur. 

 

Akupresür'ün faydalı olduğu alanlar?

 

• Baş ağrısı 
• Göz yorgunluğu 
• Sinüs sorunları 
• Boyun ağrısı 
• Sırt ağrısı 
• Eklem ağrıları 
• Stres, kaygı, tasa ve korkulardan kaynaklanan gerginlikler. 


Uyarılacak noktaların tetiklenmesiyle birlikte derin solunum, çeşitli hareket çalışmaları, gevşeme teknikleri kullanarak sağlığımızı iyileştirebilir; daha canlı, daha sağlıklı, daha uyumlu yaşayabiliriz.

 

Yüz akupresürü,

 

enflamasyonu azaltır.

kırışıklıkları en aza indirir.

lekeleri temizler.

kan dolaşımını artırır.

koyu halkaları azaltır.

genel parlaklığı sağlar.


En iyi sonuçlar için günlük cilt bakım rutinimize yüz akupresür masajını dahil edebiliriz.


Yeni başlayacak Akupresür atölyelerinden hızlı bir şekilde haberdar olmak istiyorsanız, Sürdürülebilir İyilik Sağlık whatsapp grubuna dahil olabilirsiniz.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.