FONKSİYONEL WELLNESS

28-10-2022 12:17
FONKSİYONEL WELLNESS
FONKSİYONEL WELLNESS (KOÇLUĞU) İLE NEYİ AMAÇLIYORUZ?

Fonksiyonel Tıp & Wellness Koçları olarak stres, beslenme, hareket, uyku dörtlüsüne odaklanıyor, kendi sınırlarımız içerisinde (tanı/teşhis/tedavi yetkilerinin olmadığının bilinci ile) bütünsel sağlığın temelinde yatan kalıcı yaşam tarzı değişiklikleri edinmeleri konusunda kişilere rehberlik ediyor, daha sağlıksızdan sağlıklıya adım adım ilerleyecek şekilde yaşam tarzı değişikliklerine, dönüşüme koçluk yapıyoruzFarkındalık ve motivasyonu arttırarak, yetenek ve kaynakların aktive edilmesine yardımcı oluyor ve wellness halinigünlük rutininin bir parçası olmasını sağlıyoruz.

Birçoğumuz için yaşam tarzı alışkanlıklarını değiştirmek, bu değişimleri sürdürmek pek de kolay olmayan, çoğu zaman zorlayıcı bir durumdur. Bunun sebebi uzun zamandır otomatikleşmiş davranışların artık düşünmeden doğal halimizin bir parçasıymış gibi olmalarıdır. Bundan dolayı dönüşümün gerçekleşebilmesi önce değişmesi gereken şeylerin fark edilmesini gerektirir. Daha sonra farkına vardığımız ve bize iyi gelmeyen öğeleri değiştirmek için adımlar atmak gerekir. Özellikle alışkanlık haline gelmiş bizi ‘geçici olarak iyi hissettirmesine’ rağmen, sağlığımızı giderek bozan, gerçekten değişmesi gereken ama her gün ısrarla tekrar tekrar yaptığımız davranışları değiştirmek için ne yapmak gerektiğini bilemeyebiliriz. Bazen bilsek de, nerden başlayacağımız konusu ve ilk adını atmak bizi bir hayli zorlar. Ne yapılması gerektiğini tam bilsek bile eyleme dökemeyebiliriz. İşte bir wellness koçunun desteğinin en önemli olduğu yer de burasıdır. Karşısındakini yargılamadan, iniş ve çıkışlarımızda aynı mesafede duran, düşünmeyi sağlayan, güçlü yönlerini fark ettiren, değişim yolunda raydan çıkmadan başarıya ulaşmayı kolaylaştırandır wellness koçu. 

Fonksiyonel Wellness Koçluğu kişiye ne kazandırır?  

-  Değişimin bireyin içinden gelmesi için fırsat sunar. 

-  Beslenme/mutfak alışkanlıkları, uyku, egzersiz ve stres yönetimi alanında olumlu alışkanlıklar edinmesine ve bunları sürdürmesine destek olur. 

-  Kişinin kendi motive olma yollarını bulmasına yardımcı olur. 

-  Kişinin güvende hissetmesine özen göstererek empati ile yaklaşır ve öz-farkındalık, öz-şefkat hallerinin açığa çıkmasına yardımcı olur. 

-  Kanıta dayalı bilimsel veriler ışığında bireyin hedefler ve çözümler oluşturmasını sağlar. 

-  Kişinin kendi kaynaklarını keşfedip, harekete geçirmesine destek olur.

-  Değişim sürecinde bireyin özgüvenini destekler ve ilham verir. 

-  Sayısız kaynak ile bağı vardır ve bireyin bunlara ulaşmasına destek olur. 

-  Zor durumlar karşısında kişinin kendini toparlama gücünü (rezilyans) ve çözüm üretme yetisini arttırmaya odaklanır. 

- Kişinin nelerden daha mutlu olduğunu keşfedip, stresi daha iyi yönetme yetisini geliştirir. 

6 Haftalık Online Takipli Fonksiyonel Wellness Koçluğu Fiyat Bilgisi İçin Tıkla 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.