Müzik Ruhun Gıdası Mıdır?

04-04-2022 14:06
Müzik Ruhun Gıdası Mıdır?

Müzik, tarih boyunca kişiler ve toplumlar arasında duygu ve düşüncelerin anlatımında ve iletişiminde kullanılmış en etkili yöntemdir. Müzik, kişileri sadece ruhsal olarak güçlü kılmaz, aynı zamanda akıl ve vücut sağlığının tedavisinde kullanılan en etkili terapi metotlarından biridir.

Yapılan bazı araştırmalara göre; ‘müzik’ ruhsal hastalıkların oluşumunda etkisi olan ve insanın duygusal durumunu düzenleyen serotonin, dopamin, adrenalin, testosteron gibi hormonları olumlu etkiliyor; kan basıncı, solunum ritmi gibi fizyolojik işlevleri düzenliyor ve beyindeki oksijen ve kanlanmanın dengesini sağlıyor.

 

Elde edilen bilimsel gerçekler, seçtiğiniz müziğin sizi daha iyi hissettirebileceğidir. Duygusal olarak daha iyi gelen müzikleri seçerek, duygu durumunuzdaki değişimleri gözlemleyebilirsiniz. 

 

Müzik ruhun gıdası olduğu kadar kalbin de gıdasıdır. Hastalıkların iyileşmesine yardımcı olan müzik, kalp rahatsızlıklarının da tedavi sürecini hızlandırabiliyor. Kalp ritimlerini normalleştiriyor, tansiyonu düzene sokuyor. Vücudunuzdaki ağrıların hafiflemesi ve dinmesinde önemli rol oynuyor.

Müzik, hayatımın en köklü ve vazgeçilmez alışkanlarından biri diyebilirim. Duygularıma tercüman olacak her türlü müziğe açığım. Ayırt etmem. Çocukluğumda 90'lık kasetler yaptırırdım. Şimdilerde ise dijital ortamda listeler yaparak alışkanlığımı devam ettiriyorum. Bundan sonra sizlerle de paylaşacağım. Kim bilir...Belki bana iyi gelen size de iyi gelir.

Yaz aylarının enerjisini şimdiden hissetmek isteyenler,  hazırladığım Deep House çalma listesine göz atabilirsiniz. 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.