Sadece Yüz Yogası Yapmak Yeterli Olur Mu?

03-04-2022 09:49
Sadece Yüz Yogası Yapmak Yeterli Olur Mu?

Yaşımı merak etmekte haklısınız. 15 Nisan 2022 tarihinde 40 yaş 5 aylık oluyorum :). Yaşımı söyledikten sonra insanların ifadelerindeki şaşkınlık bende kendimle alakalı farklı bir merakı geliştirdi ve kendimi daha detaylı incelemem için bana yol gösterdi. Sahip olduğum genler, yaşam deneyimlerim, yaşam tarzı alışkanlıklarım, mizacım, davranışlarım, tutumlarım, stres yönetimim…Sadece yaşım değil, nadiren hastalanıyor olmam da her zaman dikkat çekiyordu. Her şeyin nedenini anlamaya çalışan ben, bütünsel sağlık ve holistik yaşamla ilgili daha fazla araştırma yapmaya başladım.  Muhakkak genlerin etkisi çok büyük ama kaderimiz değil. Özellikle stres yönetimi hayatımızda olmadığı sürece genlerimizin cilt güzelliğimize faydası olmacağını pek çok kez gözlemledim.

Doğalında neleri doğru yapıyordum?

Erken yat, erken kalk
Aktif yaşam
Düzenli egzersiz ve dans
Minimum stres, maksimum haz
Sevgi ve şefkat iletişimi
Neşeli olma hali

*Neşeli olmak, mutlu olmak ile karıştırılmasın. Neşeli olmak, her şeye rağmen anda kalabilmek ve ışığı görebilmektir*

Neleri yanlış yapıyordum?
Beslenme konusunda 30’lu yaşların başına kadar çok kötüydüm. Kötü ve sağlıksız yeme alışkanlıkları daha yüksek oranda hayatımdaydı. Çok şükür şimdilerde oranları takas ettim.

Sigara da kullandım, tamamen bırakalı 5 sene oldu
.

Kendimle ilgili gözlemlerimi yaptığımda, bütünsel sağlığımız için asıl olanın stres yönetimi olduğuna yıllar önce kanaat getirdim. Hala da aynı düşünüyorum. 

Özetlemek gerekirse stres yönetimi başta olmak üzere; uyku, beslenme, bağırsak sağlığı ve aktif yaşam yaş almamızı yavaşlatan en önemli konu başlıkları ve yüz yogası ile eş zamanlı ilerlediğimizde yaşıtlarımıza göre daha genç görünmemiz mümkün.


 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.