Yüz Yogası Nedir?

12-04-2022 18:47
Yüz Yogası Nedir?
Yüz Yogası Nedir? 

 

Yüz yogası, yüz kaslarını bilinçli bir şekilde çalıştırmayı amaçlayan egzersiz ve farkındalıklar bütünüdür.Yaşlanma sürecimizi hızlandıran ve farkında olmadan sıklıkla tekrarladığımız kırışıklıklara neden olan alışkanlıklarımızı fark etmemize ve yüz kaslarınızı daha doğru kullanmamıza yardımcı olur. Dışarıdan sadece yüz egzersizleri gibi görünse de, kişiye özel kalıcı bir yaşam rutini ile birlikte bütünsel sağlığı (ruh- beden- zihin) dengede tutmayı hedefler. 

 

Yüz Yogası Gençleştirir Mi ?

 

Yüzümüzde yaklaşık 60’a yakın kas var ve tüm bu kaslar gün içerisinde konuşurken, çiğnerken, gülerken, somurturken, kaş çatarken bilinçsizce hareket halindeler. Bu tekrarlı hareketlilik hali zamanla birlikte kırışıklıkların ve derin çizgilerin daha da yoğunlaşmasına neden olur.

 

Yüz yogası ile çok çalışan kaslarımızı rahatlatarak kırışıklıklara neden olan gergin kaslarımızı yumuşatıyor, uykuda olan kaslarımızı ise harekete geçirerek sarkmalarını önlüyor ve yaş alma hızının yavaşlamasını sağlıyoruz. 

 

Çok çalışan kaslarımız: Alın bölgesi, iki kaş arası, ağız kenarları yatay, ağızdan çeneye sarkan bölge ve çene

Uykuda olan kaslarımız: Göz çevresi, yanaklar, dudak üstü ve boyun.


Kıyaslama yapmanız için yukarıdaki Eylül 2019 tarihli fotoğrafımı inceleyebilirsiniz.

 

Yüz Yogasının Cilde Faydaları Neler?

 

Her geçen yıl cildin kendini yenilemesi yavaşlar ve ölü deri hücreleri eskisi gibi hızlı dökülmez. Sağlıklı bir cildin kendini yenilemesi, ortalama 28 gün sürer. Ama yaşlandıkça bu yavaşlar ve 40-50 güne kadar uzar. Yeni deri hücreleri oluşmaz. Ölü deri hücreleri birikir ve cildin donuk ve pürüzlü görünmesine neden olur. Cildimiz metabolize olduğunda, yeni deri hücreler üretir. Ama yaşlandığımızda derimizin metabolizması yavaşlar. Metabolizmamızı arttırmak için iyi bir sirkulasyon gerekir. Bu sirkulasyonu günlük yüz egzersizleri ile arttırabiliriz.

 

Hepimiz beden egzersizi yaptığımızda kendimizi iyi hissederiz. Vücudumuzda daha çok oksijen dolaşır. Aynı beden egzersizleri kadar yüz egzersizleri de modunuza, enerjinize, duruşunuza olumlu yönde etki eder. Yüz Yogası direkt olarak kolajen ve elastin üretimini sağlamaz ama kasları çalıştırır. Bu da cildi destekler. Kasları forma sokar ve güçlenmesini sağlar. Oksijen akışını arttırır. Ve besinin derinin üst tabakasına daha kolay ulaşmasını sağlar. Cildimize yeterli derecede oksjen ve besin ulaştığında, cilt kendini daha hızlı yeniler. Sonuç daha parlak, yumuşak, güzel görünümlü ciltler. 

Diğer Blog Yazıları İçin Tıklayın .

Yüz Yogası Öncesi Sonrası İnceleme Youtube Video





 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.